Šunkovar Mandolína forma na domácí dušenou šunku
Kód: MMReklamace
Případné reklamace řešíme obratem, stačí zavolat a sdělit nám váš problém.
Související produkty
Detailní popis produktu
Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku
Jste milovník kvalitní šunky? S naším šunkovarem Mandolína si můžete jednoduše a rychle vyrobit poctivou domácí šunku bez éček.
Tento uzenářský nástroj je ideální pro výrobu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyroben z kvalitní a silné slitiny hliníku, což zaručuje jeho dlouhou životnost. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo a vytvořilo kompaktní celek.
Šunkovar je určen jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek, který ocení každý milovník domácích uzenin.
Hlavní parametry:
- Forma na cca 1,3kg šunky
- Spodní základna nádoby 160 x 125mm
- Výška nádoby 105 mm
- Celková výška při maximálním výsuvu 230 mm
- Celková šířka včetně uší: 200 mm
- Hmotnost formy 1,37kg
Tip na kvalitní domácí šunku:
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
- Lžička cukru nebo medu
- 2 dcl vody
Postup:
- Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
- Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
- Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
- Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
- Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
- Konečná příprava a doba vaření:
- Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
- Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
- Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
- Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
- Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Přidat komentář
P
Pavla
Super, dokonce se nám vejde do pomalého hrnce.
Spokojenost
Odpovědět
Odpovědět