Šunkovar Mandolína forma na domácí dušenou šunku

Kód: MM
6 hodnocení
1 700 Kč –23 %
58093 mm sunkovar mandolina forma na domaci dusenou sunku
1 700 Kč –23 % 1 295 Kč
Skladem (1 ks)

Detailní informace

Reklamace
Reklamace
Případné reklamace řešíme obratem, stačí zavolat a sdělit nám váš problém.

Detailní popis produktu

 

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku

Jste milovník kvalitní šunky? S naším šunkovarem Mandolína si můžete jednoduše a rychle vyrobit poctivou domácí šunku bez éček.

Tento uzenářský nástroj je ideální pro výrobu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyroben z kvalitní a silné slitiny hliníku, což zaručuje jeho dlouhou životnost. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo a vytvořilo kompaktní celek.

Šunkovar je určen jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek, který ocení každý milovník domácích uzenin.

Hlavní parametry:

  • Forma na cca 1,3kg šunky
  • Spodní základna nádoby 160 x 125mm
  • Výška nádoby 105 mm
  • Celková výška při maximálním výsuvu 230 mm
  • Celková šířka včetně uší: 200 mm
  • Hmotnost formy 1,37kg
 

Tip na kvalitní domácí šunku:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

Nevyplňujte toto pole:
P Avatar autora 28.2.2024 09:35
Super, dokonce se nám vejde do pomalého hrnce. Spokojenost
Odpovědět
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz