Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Kód: MO
1 hodnocení
1 499 Kč –22 %
63355 mo sunkovar mozart forma na domaci sunku
1 499 Kč –22 % 1 159 Kč
Skladem (17 ks)

Detailní informace

Reklamace
Reklamace
Případné reklamace řešíme obratem, stačí zavolat a sdělit nám váš problém.

Detailní popis produktu

Šunkovar Mozart - forma na domácí šunku

Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček,je to jednoduché. Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty.

Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku.

Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.

Jedná se o kvalitní Český výrobek.

Parametry:

  • Forma na cca 1,25kg šunky
  • Půlkulatý tvar venkovní průměr 160 mm
  • Výška 160 mm
  • šířka formy včetně uší 205 mm
  • Vnitřní rozměry: průměr 140mm
  • hloubka 65mm
  • Hmotnost formy 1,22kg
 

Tip na kvalitní domácí šunku!

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

 

 
Nevyplňujte toto pole:
K Avatar autora 28.2.2024 09:35
Mohl by být větší ale jinak super.
Odpovědět
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz