Šunkovar Toustovka - forma na domácí šunku

Kód: TO
1 hodnocení
2 320 Kč –20 %
58096 to sunkovar toustovka forma na domaci sunku
2 320 Kč –20 % 1 850 Kč
Skladem (2 ks)

Detailní informace

Reklamace
Reklamace
Případné reklamace řešíme obratem, stačí zavolat a sdělit nám váš problém.

Detailní popis produktu

Uzenářská Forma - Šunkovar Toustovka

Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku, což zajišťuje její dlouhou životnost a odolnost.

Hlavní vlastnosti:

  • Typ: Šunkovar Toustovka - forma na domácí šunku.
  • Kapacita: Forma je určena na přípravu cca 3,5 kg šunky.
  • Tvar: Hranatý tvar o rozměrech 100x100 mm.
  • Délka: Celková délka formy je 300 mm.
  • Hmotnost: Hmotnost formy je 2,25 kg, což zajišťuje její stabilitu během použití.
  • Vyrobeno v ČR: Tento produkt je hrdým zástupcem kvalitního českého výrobního průmyslu.
  • Certifikace: Forma je certifikována pro styk s potravinami, takže je bezpečná pro vaše použití.

Tato forma je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.

Tip na kvalitní domácí šunku:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz