Šunkovar Toustovka - forma na domácí šunku
Kód: TOReklamace
Případné reklamace řešíme obratem, stačí zavolat a sdělit nám váš problém.
Související produkty
Detailní popis produktu
Uzenářská Forma - Šunkovar Toustovka
Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínek a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku, což zajišťuje její dlouhou životnost a odolnost.
Hlavní vlastnosti:
- Typ: Šunkovar Toustovka - forma na domácí šunku.
- Kapacita: Forma je určena na přípravu cca 3,5 kg šunky.
- Tvar: Hranatý tvar o rozměrech 100x100 mm.
- Délka: Celková délka formy je 300 mm.
- Hmotnost: Hmotnost formy je 2,25 kg, což zajišťuje její stabilitu během použití.
- Vyrobeno v ČR: Tento produkt je hrdým zástupcem kvalitního českého výrobního průmyslu.
- Certifikace: Forma je certifikována pro styk s potravinami, takže je bezpečná pro vaše použití.
Tato forma je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití.
Tip na kvalitní domácí šunku:
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
- Lžička cukru nebo medu
- 2 dcl vody
Postup:
- Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
- Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
- Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
- Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
- Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
- Konečná příprava a doba vaření:
- Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
- Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
- Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
- Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
- Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář